Sunday, May 16, 2010

Ce trebuie ca sa ai success in Network Marketing

Ce trebuie ca sa ai success in Network Marketing

 

Network Marketing este perfect pentru oricine. Oricum, oricine nu este perfect pentru Network Marketing...

Eu cred ca Network Marketing este o profesie extraordinara si ca intr-adevar este ultimul bastion ramas in sistemul liber al intreprinderilor, unde cineva fara educatie, fara stramosi celebri sau fara o investitie masiva poate sa devina bogat.

Beneficiile sunt fantastice: potential de castig nelimitat, scutiri de taxe, oportunitati de calatorii si sansa de a-i ajuta pe ceilalti in timp ce tu iti construiesti propriul success. Dar totusi nu este pentru oricine.

 

DE CE ?

 

Pentru ca iti trebuie un anumit tip de personalitate sa fii de success. Asa ca, desi as sfatui pe oricine doreste un stil de viata mai bun sa considere Network Marketing ca o optiune a carierei – inainte sa te implicit in asa ceva fa-ti o evaluare onesta.

Majoritatea oamenilor echivaleaza securitatea cu o slujba de la 9 la 17. Ei vad cursa sobolanului ca un rau necesar in viata.

Network marketerii nu sufera de asemenea deziluzii. Ei vad o slujba ca pe o capcana insidioasa – una care iti da un venit suficient incat sa-ti fie frica sa renunti – si totusi nu suficient cat sa obtii vreo libertate financiara.

Ei se uita la oamenii care se catara in sus pe drumul lor in structura corporatiei cu mirarea detasata a unui copil de 10 ani, privind o activitate intr-o ferma de furnici. Ei stiu ca avem nevoie de furnici in aceasta lume, dar cu siguranta nu vor sa fie una.

Multi oameni depun eforturi sa pastreze aparenta ca au o slujba buna, chiar daca este un ape care ei o detesta deoarece asta este ceea ce societatea asteapta de la ei. Ei cauta o slujba “reala” cu un anume status si titlu, si adesea se vor multumi cu asta pentru tot restul vietii lor, pentru ca nu stiu altceva mai bun. Profesionistii in Network Marketing viseaza la o cariera cu un potential nelimitat, dezvoltare personala si crestere si atunci lucreaza pana cand visul le devine realitate. Noi ne uitam la cursa sobolanului sin e intrebam de ce oamenii si-au lasat demnitatea umana pentru a urmari un salar constant.

 

Sa nu faci o greseala: daca ai nevoie de cineva care sa te verifice dupa umar, nu poti sa te motivezi singur sau doresti siguranta unui cec de vineri atunci Network Marketing nu e pentru tine.

 

Vei avea nevoie de o gandire antreprenoriala daca te astepti sa rezisti in acest business. Nu toata lumea o are. Imagineaza-ti ca nu primesti un cec in fiecare vineri. Nu exista garantii. Doar un cec cu un bonus mare, care depinde direct de ceea ce produci.

Daca asta te sperie atunci esti mai potrivit pentru un job intr-o corporatie. Dar daca idea de a determina exact cat de mult poti sa castigi te entuziasmeaza, atunci esti un candidat grozav pentru aceasta afacere.

Ca si regula personalitatile puternice se descurca cel mai bine. Trebuie sa fii auto-motivat, capabil sa lucrezi fara supervizare si bun la recautare. In timp ce trebuie sa fii o personalitate puternica trebuie sa fii si destept. Uite de ce …

Network Marketing este o afacere a duplicarii. O mare parte a afacerii este abilitatea sa urmezi modelele de success, strategiile si sistemele dezvoltate de companie si linia ta de sponsorizare. Inseamna mai putina glorie personala dar mai multa securitate personala deoarece afacerea ta nu este atat de dependenta de tine.

Networkerii destepti adopta sistemele si procedurile care au demonstrat ca functioneaza cu success de la linia lor de sponsorizare. Aceasta, in ultima instanta iti da o securitate mai buna deoarece mai tarziu poti sa te retragi din afacere fara sa ai o scadere in venituri.

Daca esti nesigur si ai nevoie ca ego-ul tau sa fie masat in mod constant atunci aceasta afacere va fi chiar dificila pentru tine. Vei construe totul in jurul tau ceea ce inseamna ca nu vei dezvolta un venit pasiv si vei deveni un polizor.

Ca orice antreprenor trebuie sa fii increzator in fata presiunii de grup si a provocarilor. Ceea ce facem noi este diferit. Multi oameni se simt amenintati de lucruri pe care nu le inteleg. Asta va face ca unii dintre oamenii pe care ii cunosti sa devina suspiciosi, altii vor fi sceptici si altii vor fi gelosi.

 

Cand ii anunti cu mandrie ca te-ai alaturat unei companii de network marketing in cautarea unui stil de viata mai bun san u fii surprins ca unii din acei oameni te vor asalta cu toate motivele de ce nu ar trebui…de ce ei nu ar face… de ce tu nu ai putea sa ai success intr-o asemenea companie.

 

Atunci aceste suflete “bineintentionate” iti vor darui una dupa alta povesti horror despre oameni care au incercat in Network Marketing si au esuat, au cumparat un garaj plin de produse in visul unei imbogatiri instantanee sau au contractat un caz aproape fatal de urticarie de la utilizarea unor produse de ingrijirea pielii.

Multi oameni nu isi doresc sa fie bogati. Au fost crescuti cu “lipsa” constiintei. In subconstient ei cred ca nu merita bogatii, ei cred gresit ca este ceva spiritual sa fii sarac sau au descoperit ca sa devii bogat implica un grad de munca.

Este mai mult ca probabil ca aceste tipuri de oameni te inconjoara si nimic nu este mai amenintator pentru acesti oameni decat sa se gandeasca cineva pe care il cunosc are success. Ei vor face tot ce le sta in putinta sa te descurajeze si in unele cazuri chiar te vor sabota. Daca vrei sa reusesti in aceasta afacere trebuie sa crezi puternic in ea sis a nu ai nevoie de confirmarea celorlalti. Cariera mea a luat o crestere dramatica atunci cand am invatat o lectie pretioasa…

Am incetat sa iau vreun sfat financiar de la oamenii faliti !

Cand am inceput aceasta afacere am fost falit si ma zbateam. Din nefericire majoritatea oamenilor pe care ii steam erau si ei faliti si se zbateau. Toti au incercat sa ma convinga sa ies din afacere spunandu-mi ca nu va functiona.

Am inceput sa realizez ca acesti oameni nu stiau nimic despre succesul in afaceri. Chiar daca erau bine intentionati, ei incercau sa dea sfaturi intr-un domeniu despre care nu stiau nimic.

Cand ai nevoie de un sfat trebuie sa te adresezi persoanelor care au avut deja success in aceasta afacere. Cand intelegi si actionezi astfel iti cresti dramatic sansele de success.

O alta cerinta obligatorie pentru un success pe termen lung este sa iti conduci afacerea cu integritate. Desi sunt cateva exemple de oameni care au creat venituri seriaose in dolari instantaneu umpland garajul cuiva de filtre de apa ( sau prajituri dietetice, sau sticle de suc ), aceste venituri nu dureaza. Este doar o chestiune de timp pana ce acesti oameni raman fara prospecti pe care sa-i incarce si trebuie sa gaseasca un nou program sa munceasca unde trebuie sa inceapa procesul de la capat. Pe termen lung aceste practici iti vor distruge in cele din urma afacerea.

In aceasta afacere, cand sponsorizezi pe cineva, tu esti in esenta partenerul lui sau ei si un mentor pe viata. Chiar si dupa ce ii inveti practicile si ei devin executivi la nivel inalt, intotdeauna ei se vor uita spre tine ca spre un compass pentru fibra morala, responsabilitate si cultura organizatiei. Mai mult ca in afacerea traditionala, Network Marketing se invarte in jurul increderii dintre sponsor si distribuitorii lui sau ei.

 

Acesta este activul cel mai puternic pe care il ai. Milioane de oameni sunt hraniti cu relatii disfunctionale, barfe, politica de birou si lipsa responsabilitatii in lumea corporativa. Onestitatea, responsabilitatea si simtul comunitatii din Network Marketing ii vor atrage mai mult decat banii, masinile si calatoriile.

Daca iti vei minti vreodata distribuitorul – chiar daca tu crezi ca e spre binele lui – vei distruge legatura care este fundatia afacerii. Vei elimina sic el mai puternic stimulant care atrage oamenii in aceasta afacere. Distribuitorii care au creeat succes de durata au invatat cuvantul lor trebuie sa fie legatura si integritatea este sacra.

 

O alta conditie prealabila importanta pentru succesul in Network Marketing sunt abilitatile bune de predare. Iata de ce…

Aproximativ 10 procente din populatie sunt tipurile de vanzatori. Lor le place sa vanda, sunt buni la asta sin u se tem de raspingeri. Aproximativ 90 procente din populatie catalogheaza vanzarile pe lista lor de lucruri de facut chiar acolo cu saritul intr-o groapa cu serpi cu clopotei. Gandul de respingere ii trimite alergand catre acoperirea zonei lor de comfort. Daca faci telefoane reci, bati la usi si abordezi straini la colturile strazii ca si strategie de recrutare – vei speria 90 procente din prospectii tai instantaneu.

Pentru ca ei nu se vad pe ei facand acele lucruri…

De fapt, numai o persoana dintr-o mie va avea success cu aceste tipuri de abordare. Mai rau, pentru ca aceste tehnici sunt greu de duplicat, oamenii vor trebui sa sponsorizeze numere masive de noi distribuitori lunar doar ca sa-si mentina venitul stabil. Tot bla bla ce vor sa exemplifice nu va schimba asta. Ei nu au securitatea venitului rezidual si vor trebui sa alerge si sa reconstruiasca liniile la fiecare cateva luni.

 

Prin contrast, networkerii de succes se concentreaza doar pe actiunile simple, duplicabile, pe care le pot preda tuturor. Prioritatea lor numarul unu este sa se asigure ca toata organizatia lor stie tot ce fac ei. Oamenii pe care ei ii aduc in afacere pot repeta actiunile lor prin copiere, astfel ca organizatia creste repede. Formula pentru creeare de bogatie in afacerea noastra este:

 

Condu un grup mare de oameni sa faca in mod constant cateva actiuni simple pentru o perioada de timp constanta.

 

Vei descoperi ca profesorii, antrenorii, trainerii profesionisti si profesorii de yoga exceleaza in mod natural in Network Marketing. Deci daca ai abilitati de predare bune ai sanse foarte mari sa ai success in Network Marketing.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faci ca sa ai succes este sa te angajezi unui orar de dezvoltare personala zilnica. De obicei dimineata devreme este cel mai bun moment pentru aceasta activitate. Copiii dorm, exista putine distrageri si te poti concentra asupra ta. Plus ca te vei pune intr-o stare de spirit grozava inainte sa iesi din casa, care iti va permite sa atragi numai oameni de calibru inalt. Este important sa aloci aceasta perioada in fiecare zi pentru o reflectare in liniste si dezvoltare personala. Ai nevoie de o librarie didactica de carti, video-uri si cd-uri ca sa ramai motivat impotriva programarii negative, sa inveti tehnici noi si sa iti mentii concentrarea.

Initial, am crezut ca succesul va veni prin schimbarea celorlalti. Am invatat curand ca succesul adevarat vine prin propria schimbare. Actiunile pe care le faci, exemplele pe care le urmezi, creeaza un efect multiplicator care impacteaza totul in jurul tau intr-un mod pozitiv. Cred ca reteaua ta va creste pe cat de repede cresti tu. Cand tu cresti in fiecare zi asa va face si afacerea ta. Asa cum poti sa vezi, afacerea in Network Marketing este chiar diferita de cea din lumea corporative. E nevoie de un anumit zel antreprenorial si o gandire automotivata. Trebuie sa ai un respect de sine crescut si sa-ti conduci afacerea cu integritate absoluta. In final trebuie sa stii sa renunti la ego-ul tau cand e necesar sis a folosesti sistemele care au fost dezvoltate de linia de sponsori de deasupra ta.

Daca paragraful precedent te descrie pe tine…sau cum iti doresti sa fii…atunci esti un candidat grozav pentru afacere. Ai ceea ce e nevoie sa fii de succes in aceasta afacere.

Prelucrare dupa Randy Gage

3 comments:

  1. Network marketing, dupa cum spune si autorul celebrului roman "Tatal bogat, tatal sarac" este afacerea secolului 21 (http://www.thebusinessofthe21stcentury.com) si cei care constientizeaza acest lucru vor gasi in MLM calea catre un viitor financiar sigur intr-o economie nesigura. Mult succes, Mihaela!

    ReplyDelete
  2. Multumesc Daniela
    Impreuna vom reusi...spiritul Agel..
    Stam pe un "vulcan" gata de eruptie...trebuie sa fim aici, acum!

    ReplyDelete
  3. Sunt vremuri foarte foarte provocatoare.
    Lumea se schimba si guvernul tau nu te poate salva, seful tau nu te poate salva.
    Daca vrei sa supravietuiesti trebuie sa te salvezi singur.
    Si aceasta „masina” este NOUA ECONOMIE in care suntem acum.
    Nu este doar o criza economica care trece, sau doar o cadere, sau un balon imobiliar.
    Suntem de fapt intr-o NOUA ECONOMIE si cu cat realizezi asta mai repede si actionezi congruent cu noile reguli si cu cele mai bune practici cu atat iti va fi mai bine. Tehnologia a schimbat totul. Internetul a schimbat totul si asta este doar inceputul.
    Instabilitate oriunde te uiti si doar umflari aritificiale ale guvernelor incercand sa
    acopere un sistem care mirosea de mult a stricat, un sistem care se bazeaza pe nevoi nu
    pe capacitati, un sistem care se bazeaza pe a cere da, dar nu si pe a da.
    Nu este vina ta, dar va deveni responsabilitatea TA sa actionezi si sa intorci totul in favoarea ta.
    Daca vrei sa prosperi in noua economie atunci trebuie sa-ti pornesti propria
    afacere, unde sa ai TU controlul.

    ReplyDelete